NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut)

Wat is NWWI?

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, afgekort NWWI is een onafhankelijk, landelijk taxatie-instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. Financiers, hypotheekintermediairs en consumenten kunnen bij het NWWI terecht voor transparante informatie over de waarde van woningen. Het NWWI controleert en valideert een taxatierapport waardoor deze wordt geaccepteerd door het NHG en alle hypotheek geldverstrekkers.

Een NWWI-woningtaxatie in Apeldoorn... kies voor zekerheid en kwaliteit
U wilt in Apeldoorn een woning (ver)kopen, uw woning verbouwen of uw hypotheek oversluiten. Belangrijke financiële beslissingen in uw leven. Daarom wilt u precies weten waar u aan toe bent en welke risico’s u loopt. Om inzicht te krijgen in de waarde van de woning, laat u een taxatie uitvoeren. Het is belangrijk dat u erop kunt vertrouwen dat deze taxatie klopt omdat die als zekerheid dient voor uw hypotheek.

Het NWWI zorgt ervoor dat elke taxatie in Apeldoorn volgens duidelijke richtlijnen tot stand komt. Taxateurs die zijn aangesloten bij het NWWI, moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Ze kennen de regio en leveren u een leesbaar, betrouwbaar taxatierapport.

Betrokken organisaties
Het NWWI wordt branchebreed gedragen. De oprichting is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en vastgoeddeskundigen (NVM), Vereniging VBO Makelaar (VBO), de Organisatie van Financiële Dienstverleners (OvFD), ABN Amro Hypotheken Groep, Obvion en Achmea Hypotheekbank.

Waarom een NWWI taxatie?

Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. En omdat de taxateur verplicht is zijn taxatie goed te onderbouwen, is ook voor u zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Een NWWI taxatie in Apeldoorn beschermt u zo tegen een onjuiste waardebepaling. NHG stelt ook verplicht dat het taxatierapport wordt gecontroleerd.

Zo werkt het
Taxaties in Apeldoorn met een NWWI keurmerk zijn opgebouwd via een heldere methode. Het NWWI heeft daarvoor betrouwbare taxatieproducten ontwikkeld. De taxateur toetst de waarde van uw woning aan de hand van drie verschillende waardebronnen en geeft precies aan in welk opzicht uw woning in Apeldoorn daarvan afwijkt. In een overzichtelijk en begrijpelijk taxatierapport leest u dit allemaal terug.

NWWI taxatierapport aanvragen?

Als consument kunt u via ons taxatie contactformulier (klik op 'Contact' in het linkermenu) een NWWI / NHG taxatieopdracht voor Apeldoorn (of andere plaatsen) laten uitvoeren. 

Kosten
Als u een NHG / NWWI taxatie / taxatierapport via deze website aanvraagt is het tarief: € 750,- inclusief btw en andere vaste kosten*. In dit vaste taxatie tarief zijn dus ook de kosten opgenomen die het NWWI keurmerk de taxateur in rekening brengt. 

Kosten die niet inbegrepen zijn:

Onderstaande kosten komen bovenop het standaard bedrag. 

Toeslag voor Kosten
Taxatie appartement € 50,-
Taxatie vanaf tekening € 99,99
Verbouwingsspecificatie + energievergelijking € 50,-
Bijzondere objecten en omstandigheden Op aanvraag
Extra bodeminformatie Kosten verschillen per gemeente

*Onder vaste kosten verstaan wij hier het honorarium van de taxateur, kadaster kosten, leges kosten en een NWWI gevalideerd rapport.